"Jag vill bo i ett tryggt land där politiker är ärliga och har en hög moral och etik. Om inte de visar vägen, vem skall då göra det?"

Jag heter Ole Thronborg och är 61 år. Jag är ingen expert på något men ett långt arbetsliv där jag arbetat som gatsopare, elektronikkonstruktör, husbyggare, hamnarbetare, programmerare mm. har gett mig mycket erfarenhet om hur man löser problem, teamwork och hur vi människor fungerar och tänker olika. För mig har ärlighet moral och etik följt mig genom livet.


Men det allra viktigaste är mitt "common sence", det sunda förnuftet. Jag är fullständigt övertygad om att alla människor har ett sunt förnuft som leder oss när vi skall fatta beslut. Dessvärre ser jag idag att altt fler påverkas istället av yttre påverkan av andra människor, medier eller grupptryck. Det är ödersdigert för mänskligheten om vi allt mindre använder det sunda förnuftet. Så nästa gång du ställs inför en fråga, tänk först själv.


Jag är född i Sverige men flyttade utomlands 2003. För 4 år sedan flyttade jag tillbaka, då jag lämnade Sverige hade jag en bild av ett bra och tryggt land att bo i.


Nu efter 5 år i Sverige så känns landet mer främmande än någonsin förr. Det är inte alls det landet jag lämnade för drygt 15 år sedan. Ett polariserat land med ökad brottslighet, öppna gränser, korruption, otrygghet, skola och vård som haltar sig fram, En regering som lånar för att ge konstgjord andning.


Politiska bakgrund

Jag började min ungdom med att bli vänster och vartefter åren gick så har jag röstar på samtliga partier förutom Folkpartiet och Fi. Jag blev överlycklig då Miljöpartiet kom in i riksdagen 1988, sunt förnuft, äntligen, men något hände...


Egentligen så avskyr jag politik för den polariserar människor men är dessvärre en nödvändighet. Ibland har jag tänkt att det vore bättre med sunt förnuft + “en snäll diktator”, missförstå mig rätt.


Min politiska färg?

Lika bra vi reder ut det med en gång, ingen. Jag är allt för gammal och luttrad för att vilja gå in i ett särskilt bås och stå och klia likatänkande på ryggen. Jag granskar alla lika kritiskt. Just nu så är jag kritisk till MP och S. Jag är kritisk till S och många av SD:s ideer men inser med mitt sunda förnuft att de också har många kloka frågor som bör få ett svar.


Politik är som en påse smågodis, du behöver ju inte slänga hela påsen för att du inte gillar några, ät de du gillar bara.


Vad vet jag?


Den globala värld vi lever i är oerhört komplex och det finns inte någon som har den kompletta “blueprinten” över hur vår värld fungerar, inte jag heller.


Men precis som varenda människa på jorden så har jag ett “common sense”, ett sunt förnuft som utgår ifrån vad mina föräldrar lärt mig, mina erfarenheter i livet och det jag läst mig till och de erfarenheter jag fått från de människor jag mött. Detta är min kunskapsbas. Detta har alla människor, men lever vi utifrån detta, eller påverkas vi och “lever efter andras sunda förnuft”, hur påverkbara är vi, börjar media allt mer driva en politisk agenda?


Medias påverkan på oss


Medier är nödvändiga, det ger oss information vi annars inte skulle fått. Men är det sant allt som skrivs? Inte allt men det mesta, MEN det som utelämnas och inte skrivs om, är det då en lögn? Därför bör vi alltid kritiskt granska det som sägs oavsett om det kommer från Politiker, Aftonbladet, SVT, Expo, eller Nya Tider, eller något man hör över fikat på jobbet. Fråga dig själv och var lite kritisk, använd ditt sunda förnuft, det räcker långt, mycket långt.


Målet med Swexit sidan


Det enda jag vill är att Du kritiskt öppnar dina ögon och försöker se vad som sker i världen och bildar dig din egen uppfattning och sedan använder ditt sunda förnuft. Det jag skriver på dessa sidor är inte 100% korrekt heller då jag också hämtat informationen och länkat från andra sidor. Men detta är mina tankar och jag har i alla fall beslutat mig för att det enda rimliga och bästa för Sverige är att lämna EU på sikt. 


Vad händer sedan?


Ingen aning. Detta är dock mitt sätt att upplysa om EU:s för och nackdelar så får vi se vad det leder till. Vi kanske bara blir ett fåtal men jag hoppas att flera tycker som jag och att vi kan hjälpas åt att forma något som kan ta tillbaka Sverige på banan igen. Sverige är ett fantastiskt land och värt att satsa på, eller hur?Varför gör jag det här?

Lägger ned timmar på en fråga som jag ensam aldrig kommer att kunna påverka. Jag är 61 år och kommer inte att hinna uppleva den förändring som dagens svenska politiker och EU genomför nu så mig spelar det egentligen ingen roll. Men jag har till dags dato 4 barn och 6 barnbarn. De har inte en chans att påverka sin framtid, för det är det vi som gör nu, det uppdraget är mitt. Och om jag inte lyckas påverka, så har jag i alla fall försökt och behöver inte skämmas inför mina efterkommande.


Har du också någon ide’ eller tankar om detta och vill hjälpa till, hör av dig!


Med vänlig hälsning


Ole Thronborg


info@swexit.se

(placeholder)