SwexitLogo

600.000 Turkarna kan välja Sverige

2016-09-01 22:45


Nu är avtalet mellan EU och Turkiet klart och Turkiet har ett fåtal punkter kvar att uppfylla. EU-kommissionär Dimitris Avramopoulos meddelar att det kommer att ske “mycket snart”. 

 

Vad detta egentligen kommer att innebara när 75 miljoner turkar får fritt inträde till EU går inte ens att sia om. Det här är ett av Europas absolut största experiment och ingen vet hur det kommer att sluta. Risken är att upp till 10 miljoner fattiga turkar väljer att försöka få ett bättre liv i Europa. Hur detta rent praktiskt skulle gå till har man inte ens diskuterat än mindre hur det skall finasieras.


Sverige är ju internationellt känt som ett humant och rikt land att leva i och vad skulle hända om 600.000 turkar väljer att komma till Sverige? Det finns ingen plan alls för ett sådant senario och än mindre någon beräkning av kostnaderna. I och med att avtalet är skrivet mellan EU och Turkiet finns det ingen återvändo alls.


En annan större konsekvens blir att handeln med falska Turkiska pass och ID-handlingar kommer att skjuta i höjden och säljas dyrt vid Syriska gränsen vilket medför att vi får en ny boom av asylsökande.


Bara i år har Turkisk polis anhållit 865 personer som haft samröre med terrororganisationen IS. Totalt har man enligt inrikesministern gripit 5 803 misstänkta IS-sympatisörer, 2 200 av dem utlänningar. Turkiet kommer att vara pärleporten till EU för IS och Turkiet har redan visat att de tappat all kontroll över sina gränser. Så nu bör vi tänka till på riktigt.

Länk

(placeholder)