SwexitLogo

EU är skyldig till attacken i Nice

2016-07-15 10:47


Nu har det hänt igen, en ny terrorattack med över 80 dödade i Nice under nationaldagsfirandet då en man körde mer än 1 km genom en folkmassa.


Världens ledare fördömer attacken, ja det är klart, men det behövs dessvärre mer. Detta är bara en ny attack i raden och EU räddas inte av endast fördömanden utan här måste det till handling och det nu. Men det har inte hänt något alls mer än att Frankrike skruvat upp hotbilden och kallat in mer militär. Det kallas krig och inget annat och motståndaren är ingen stat utan en religion, nämligen Islam. Detta måste vi ha fullständigt klart för oss, annars är diskussionerna i SVT:s TV-soffa meningslösa.


Svenska terrorforskaren Magnus Ranstorp har gett sin analys av läget i SVT idag och kommit fram till att det beror på segreationen och högerextremism som skapat polariseringen. Denna analys är felaktig på flera sätt.


Det är inga vanliga människor som bestämmer sig för att med avsikt och väl genomtänkt släcka 80 människoliv. Det beror inte på frustration, arbetslöshet eller segregering. Det finns ingen forskning som visar att en pressad livssituation och utanförskap skulle leda till att man blir en massmördare. Däremot finns det religösa motiv från grupper som har som mission att föra ett krig mot det otrogna väst där mord är tillåtet, sanningen skall nog snarare hämtas i denna religion.


Idag har Frankrikes president Orland i ett tal sagt att man måste stärka gränserna. Tyvärr är det nog för sent att fundera på detta nu men bättre sent än aldrig. Sverige har varit med i EU 20 år nu och Sverige har haft öppna gränser sedan dess. Tillströmning och invandring både legal som illegal har skett under alla dessa år till Sverige och eftersom man inte registreras alls när man kommer till Sverige från annat EU-land så har vi ingen aning vilka som redan finns i Sverige i vilande Islamistceller som kan väckas till liv på kort tid.


Nu är det mycket hög tid att gå från ord till handling. Eftersom EU har visat sig vara verkningslös i allmän brottsbekämpning och terrordåd i synnerhet och samarbetet EUROPOL mellan EU-länderna aldrig har fungerat måste svenskarna nu besluta sig för vilken framtid vi vill ha.


Steg 1 är att Sverige likt Storbritannien lämnar EU.


Steg 2 är att ta itu med falska handlingar och hur man skall handskas med personer som saknar ID-handlingar. Sverige måste upphöra med att godtyckligt ge inresevisum till personer utan Pass eller ID-handlingar. En tydlig signalpolitik med direkt utvisning och fråntaget medborgarskap vid brott är nödvändigt, och det är bråttom.

(placeholder)