SwexitLogo

SVT tar tyvärr ställning igen.

2016-06-25 10:30
Dagen efter att Storbritannien med 4% majoritet röstat för ett utträde ur EU skriver SVT att 500.000 kräver att folkomröstningen skall göras om. Länk


Det anmärkningavärda i SVT:s rapportering är att de skriver att 500.000 kräver en ny omröstning. 2% av de som röstade är missnöjda, är det något ett rapportera?


De skriver INGET i artikeln om att 51.9%, dvs. drygt 17 miljoner röstade för ett utträde ur EU (17.410.742) igår. Varför är det ens nödvändigt att skriva en lång artikel om detta då de med stor majoritet igår valt att lämna EU. Hade det inte varit mera vettigt att rapportera om hur Storbritannien nu skall gå vidare.


SVT väljer att i stort sett endast intervjua de som förlorade, de som ville stanna kvar i EU. Ytterst märkligt att de som nu skall styra Storbritannien framöver lyser med sin frånvaro i SVT:s rapportering. De anser det viktigare att intervjua en Svenska som driver en pub i Skottland som menar att Engelsmännen röstat på ett utträde av rasistiska skäl.


Att SVT:s väljer utrikesreporten Anna-Maja Persson som normalt bevakar Moskva och Balkanländerna som expert på Storbritannien och rapporterar i SVT om Brexit är ytterst märkligt.


SVT:s klara ställningstagande istället för att ge en klar och öppen rapportering är anmärkningsvärt. Att SVT har en politisk agenda visar sig tydligt.


Att inte rapportera är också Fake News..


(placeholder)